Nijns, een traditie doorheen verschillende generaties.

Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

1929 - Het verhaal van onze zaak start bij "Marieke va Cail"

Nijns Kortenaken

Marieke van "Cail"

Deze vrouw "Marieke" begon in 1929 samen met haar man Louis een beenhouwerij onder de kerktoren van Kortenaken

slagerij Nijns

Titel

Vele "Kinderen van Kortenaken" zijn bij haar ooit een vleesje komen halen... 

slagerij Nijns anno 1929

Titel

In het jaar 1948 kwam zoon Willy en zijn vrouw Roza bij in de zaak....

1948 -  tweede generatie: Willy en Roza

In 1987 wonnen we de Bronzen Oscar van België...

Tijdens de driejaarlijkse Eurobeef-vakwedstrijden te Brussel, sleepten Willy en zijn twee zonen Marc en Jan  de Bronzen Oscar in de wacht. Deze vakwedstrijden werden georganiseerd ter promotie van de Belgische ambachtelijke slagerijen.  Het is de op twee na hoogste onderscheiding.  De beoordeling gebeurt door gespecialiseerde jury's en voor de schotels voor koud buffet en de ambachtelijke kookham, komt daar ook nog een verbruikersjury bij kijken. 

Slagerij Nijns 1987

1992 - derde generatie: Marc en Simonne.

Krantenartikel: Belgische beenhouwerij 2006

krantenartikel Belgische Beenhouwerij

Titel

Keurslagerij anno 2000
Het driegeslacht van de NIjnskes
Opening winkel

Keurslager Nijns in Kortenaken


 

Op zoek naar de perfecte toonbank (artikel uit het Keurslagersmagazine, 2011)

 

Op het Dorpsplein van Kortenaken, pal in het Hageland, tussen Diest, Tienen en Leuven, bevindt zich sinds 1929,  het jaar van de grote beurscrash, de beenhouwerij Nijns, nu de Keurslager Nijns. Al sinds de herfst zijn er werken in de winkel. Een gesprek met Marc Nijns.

 

“Je komt met je vragen nog wat te vroeg,” zegt Marc Nijns. “Enkele weken later zou veel beter geweest zijn, want alles is nog niet af. Voor de verbouwingen van de winkel zijn we in oktober naar een container verhuisd. In november  opende onze nieuwe zaak.Moest ik nog herbeginnen dan had ik gedurende de hele verbouwing gesloten en al onze energie in het opvolgen van de werken gestoken.Vermits wij echter onze verkoopsters  niet technisch werkloos konden zetten en de werken vijf weken duurden kozen we voor de eerste oplossing.De verbouwing zat reeds geruime tijd in ons achterhoofd en vermits wij toch opvolgers hebben was de tijd rijp om aan de werken te beginnen.Het concept moest  strak ,helder en modern ogen en daar heeft de firma Integral en een onafhankelijke architect wel voor gezorgd.  De produkten in de toonbank moesten vooral op tafelhoogte gepresenteerd worden en de bediening achter de toog zonder veel duik- en bochtenwerk kunnen gebeuren.En daar zijn er dus enkele problemen ontstaan samen met het uitdrogen van de produkten. Maar zolang alles niet volledig af is, kan ik geen verdere commentaar geven. Alleen dit: we zijn op zoek naar de perfecte toonbank en die zullen we binnen enkele weken in samenwerking met de firma Integral zeker gevonden hebben.”

 

Marc Nijns: “Sinds 1996 zijn we al lid van de Keurslagers. We konden goede ambachtelijke producten maken en die vlot  verkopen, maar we stelden vast dat dit in die tijd, en nu nog veel meer, niet voldoende was. Voor een succesvolle slagerij komt er veel meer kijken en dat vonden we bij de Keurslagers. Het maken van reclame, de tevredenheid van de klant, de uitstraling, vernieuwen en blijven vernieuwen, daar komt het nu op aan. En natuurlijk de kwaliteit behouden. Bovendien kan je bij de Keurslagers bijleren met collega’s die geen concurrenten zijn en de sfeer is altijd goed.”

 

“Wij zijn nu de derde generatie in onze slagerij en de vierde komt eraan. Maar de tijden veranderen vlug en je moet altijd mee zijn. Vroeger was het voldoende om wat te vernieuwen en je zag de omzet stijgen. Nu is dat niet meer zo. Verbouwingen staan niet altijd gelijk met omzetstijging. Anderzijds voelen we nu duidelijk de crisis.  Het komt er nu op aan keuzes te maken. We moeten de klanten volgen en hen geven wat ze vragen. Als er in de talrijke kookprogramma’s op tv nieuwigheden getoond worden, moet je ze kennen en eventueel aanbieden. De specialiteiten moeten aangepast worden aan de noden van de moderne klant. We stellen bovendien duidelijk een verjonging van de klanten vast, nu zijn dat vooral dertigers en veertigers en die willen al wat anders dan hun ouders. Met onze vroegere ambachtelijke producten komen we er dus niet meer. En om na te denken over de veranderingen krijgen we bij de Keurslagers een goed klankbord. Ik heb het voordeel in een goede groep te zitten, waar iedereen graag naar de vergaderingen komt. Het is er bovendien altijd aangenaam vertoeven en de eigen zaak is er ook mee gediend.”

 

Het blijft dus uitkijken naar de nieuwe toonbank bij Nijns in Kortenaken, die de perfecte zou moeten zijn.

Vierde generatie

Jan en Kim nemen langzaam maar zeker de fakkel over...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Anno 2017:  Een vernieuwde, moderne slagerij ...

2017: Jan en Kim nemen het lidmaatschap van de Keurslagers over van Marc en Simonne...  De eerste stap naar de overname van de zaak is genomen.

2020: Jan wordt zaakvoerder en Marc gaat "stilletjes aan" op pensioen :) . 

De voedingsdriehoek: onze reactie

21 september 2017 "Het Laatste Nieuws"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

Onze reactie ter aanleiding van de verandering van de voedingsdriehoek... ;)

krantenartikel.pdf